6/06/2006

Välisministeerumi eneseiroonia

Hollandi suursaadik Eestis Hans Glaubitz lahkub enneaegselt Eestist, sest tema poiss-sõber, mustanahaline kuubalane Raul Garcia Lao sattus homoviha ja rassismi objektiks Eestis, kirjutas eilne Hollandi ajaleht NRC Handelsblad.
Olen siiski üldiselt veendunud, et enamik eestlasi on meeldivad ja tolerantsed,» ütles Halliste.

Mis on asja juures kõige kurvem:
a. Statisitiliselt on kindlaks tehtud, et enamus kommenteerijatest on just riigiametnikud.
b. Poliitikud loevad ning noogutavad takka kuna tegemist ikka rahva arvamusega. Palun näidake mulle ette üks tubli poliitik, kes julgeb kaitsta rahvus-, seksuaal- või muid vähemusi. CA maasika margarita taga ärplemine ei lähe arvesse.
Kuid, kas keegi võiks mulle seletada, miks istuvad Eesti rassistid ja homofoobid veel sügavamalt kapis kui vähemused? Peaks ju uhked olema aaria vere ning lapsi toova potentsi üle. Mitte, et ma õhutaksin grupiviha, kuid võiks vahelduseks vihkamistunnid pühendada millegile konstruktiivsele. Kui ikka sama sugupool meeldib või nahavärv on tõmmum kui mõnel teisel ei ole palju peale hakata. Või nagu Pomerants kunagi ütles "vägistada ei ole mõtet, kappi panna ka mitte". Tuleval nädalal võiksime näiteks sõimata suitsetajaid, seejärel võtta ette alkohoolikuid ning nõnda edasi. Eks ikka selle eestlasele omase tarkuse ja hoolivuse pärast - see tuleb ju neile endale kasuks kui korralikku elu elada.

2 Comments:

Blogger Ramloff said...

Suur osa eestlasi põeb väljaravimata ängi. Sellises seisundis on inimene pidevas pinges ning kuna ta hingel on valus siis elatakse seda välja vihkamisest nõretavates kommentaarides.

Delfi ja muud kommentaariumid on eelkõige inimeste kohutava hingevalu peeglid - sellise hingevalu, millest nad endale ise ka aru ei anna

9:17 AM  
Blogger Mike said...

Peab hakkama ühiskondlike grupiteraapiaid läbi viima :) Huvitav on, et Postimees nimetab mustanahaliseks poisssõbraks samas kui EPL meessoost abikaasaks. Hollandi välisministeerium pani ikka mitme asjaga mööda. Esiteks pole Eesti valdavalt luterlik ning teiseks ei käitu me samade normide järgi nagu Soome.
Kas peab tõsiselt järgi mõtlema enne kui mõne mustanahalise või aasia päritolu, venelasest või gayst sõbra Eestisse külla kutsun?

11:09 AM  

Postita kommentaar

<< Home