11/30/2005

Elust Eesti Wabariigis

Tutvusin tana Tallinna linnavalitsusega. Kolme kuuline eemalolek on minu kohaliku poliitika alased teadmised minema puhkinud. Kuid juaml kull, kes on Taavi Aas, Merike Martinson, Jaanus Mutli voi Olga Sotnik? Praegune linnavalitsus sobiks hasti vanadekodu noukoguks, mitte uhte EL pealinna juhtima. Mitte, et tahaks Olga kompetentsust kahtluse alla seada, kuid jarelmuugi osakonna ASSISTENDIST abilinnapeaks tousmine on markimisvaaren saavutus. Postiivse kuljena voib tuua etnilist paritolu, tahame ju siiski, et valijate kontingent oleks samuti esindatud ning inglise keele korgtasemel oskamine. Keeletasemega trumpab ta koik ulejaanud liikmed ule.
Kuid mida arvata endisest vallasekretarist ja fraktsiooninounikust Mutlist? Kui vaadata CVd siis on tegemist andeka lingvistiga. Joudnud teine 5 keelt oppida. Igauhte 2 kuud. Taoline anne on rekenduslikus korgkoolis LEX (antu hetkeks oma uksed sulgenud) puhas raiskamine! Onneks on Tartu Avatud Ulikool abilinnapea vorra rikkam olnud juba 1998 aastast saadik.
Veel uks huvitav kurioosum on Taavi Aas 49 eluaastale alustas oma teenistust alles 15 aastat tagasi Piimauhingus. Kas minevik on toepoolest nii punane, et ei kolba isegi ules riputada? Kui isegi peaminister oma punase mineviku koigile vaatamiseks paneb siis ei tohiks ikka taolistes kompleksites vaevelda.
Vahemalt Kallo on poliitik. Jappinen mulle lihtsalt meeldib. Samuti on Merike Martinson tore arstitadi.
Uhesonaga jagub kompetentsi kullaga - osatakse merd seilata (Kallo), elektroonikatoostusseadmete jarelmuuki assisteerida(Sotnik), haiglat juhtida (Martinson), piima keeta (Aas) ning uleuldse koiges nou anda (Mutli).
Voibolla peaks ka oma CV kekskerakonna kontorisse saatma. On teine vorreldes nii monegi abilinnapea omaga paris linnapea vaarilik.

6 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

did you already came back to estonia?

1:40 AM  
Blogger mooses said...

ka proled pidi ju lõpuks võimuni jõudma. vähemalt savisaar peab lubadust armastada kõiki ja tuua võim rahvale ligemale.

11:21 PM  
Blogger Mike said...

proled pole korrektne sona. neid pole meie poolindustrialiseerunud keskkonnas just eriti palju.
kuid igaljuhul on uue lv tegemist hea naitega sellest, et isikuomadused/uskumused naivad Eestis kaaluvat ule kompetentsuse. kuid olen siinkohal voibolla liiga kitsarinnaline. assistendi amet toostustoodangumuugiga tegelevas firmas voib olla just see, mis valmistab ette pealinna abilinnapea ametiks. kas keegi teab jarsku monda vabanevat sekretari kohta? peaksin hakkama oma konkurentsivoimet parandama.

9:05 AM  
Blogger mooses said...

ega sekretäriks polegi nii lihtne saada - alustuseks pead täitma kilode kaupa isiksuse teste teemal "kas järgin alati sõna-sõnalt käsku või otsustan ise?"

12:21 PM  
Blogger marjuhha said...

Ärge nüüd niimoodi ka pahandage. Olga on ikkagi töötanud Efendijevi nõunikuna, olnud tubli aktivist Kesknoortes ning pealegi minuga peaaegu samal kursusel haldusjuhtimist õppinud. Täitsa erialasele tööle sai teine.

4:26 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Hello, Neat post. There is a problem together with your web site in
internet explorer, would test this? IE still is the marketplace chief and a good
element of people will leave out your excellent writing due to this problem.



My blog :: Cheap and reliable car insurance

10:45 PM  

Postita kommentaar

<< Home