6/08/2006

Sallimatu Eesti ahju

Kodumaa on sügavas kriisis. Rahvaarv väheneb kiirusel, mis paratamatult viib eestlaste kadumiseni. Noored ja haritud eelistavad Iirimaal kanu kitkuda selle asemel, et lapsi sünnitada ning Lasnamäe kahetoalisest korterist unistada. Ettevõtted eelistavad väärtuste tootmise asemel kinnisvaraturul spekuleerida ning keskmise palga eest ei saa poolt ruutmeetritki Lasnamäe kaugemas otsas. Nälg ja vaimupimedus on ajanud rahvamassid omade kõri kallale.
Rahutud ajad nõuvad radikaalseid lahendusi. Viimane aeg otsustavalt hukka mõista ühiskonnas valitsevaid hukatuslikke väärtusi. Kaua laseme hukutavad meie noorsugu ning lasta Eestimaal tühjeneda vähegi mõtlevatest inimestest? Kaua lubame hälvet "normaalsusena" peale suruda? Millal saabub päev, mil eestlaseks olemine tähendab midagi muud kui vaesust, kolkalikust ning lühinägelikkust?
Kes tahab lapsi üles kasvatada ühiskonnas, mis näeb oma suurima elujõu allikana sallimatust ning vihkamist? Ühiskonnas, kus õigust õnnele väärivad vaid heteroseksuaalsed mehed vanuses 22 - 36, kes elavad Tallinnas ning teenivad eesti keskmist palka.
Eestimaa ei ole Ameerika. Meile on iga üksik inimene oluline. Väärtustagem siis meie suurimat vara - inimest. Ärgem otsigem põhjust oma kaasmaalast vihata. Paneme piiri ühiskondlikule allakäigule. Enam kaugemale ei tohi piire nihutada. EI homofoobia, rassismi ja ksenofoobia tolereerimisele.

4 Comments:

Blogger aakaa said...

Lugesin, ja kõrvus hakkas iseenesest "On jälle aeg /selg sirgu lüüa..." kumisema. Mis on hea.

6:26 AM  
Blogger stevha said...

ära nüüd nii valjusti ka räägi/suuresti kirjuta. see sallimatu osa on ju suhteliselt suur. esitavad veel süüdistuse kah :). aga noh vaevalt et see asi nii hull on :D

12:09 PM  
Anonymous Anonüümne said...

mida vingud? kommunistid vinguvad. hakka tööle!

2:56 PM  
Blogger Mike said...

Kaspar - Väga progressiivne mõtlemine sinu poolt :)
JM - töötame. Iga päev ja kuidas veel.
Style - eks see kinnine loomus tule kasuks. Ei kipu kõik täiest kõrist kuulutama, kuidas mõtlevad. Kuid vaikselt istumine nüüd küll asjaolusid ei muuda.

4:12 PM  

Postita kommentaar

<< Home