1/14/2007

Miks on püsisuhtes olevad inimesed nõmedad?

Püsisuhtes olevad inimesed on nõmedad. Regulaarne seksuaalelu näib hävitavat igasuguse initsiatiivi, huumorisoone ja loomingulisuse. Paistab, et evolutsiooniliselt on juba nõnda seatud, et olles juba oma emamesilase või tõupulli kätte saanud primaadid manduvad, kuna puudub vajadus uusi seksuaalpartnereid ligi tõmmata. Ei püsisuhetele!

13 Comments:

Blogger Unknown said...

Hi-hii. Lõpuks ka üks tore sissekanne,kus ei räägita sellest, et oi kui tore, terve päeva veetsime koos ja nii roosa oli kõik. Aga samas, nii arvavad inimesed tavaliselt senikaua kuni nad üksi on.

8:21 PM  
Anonymous Anonüümne said...

amen! (sissekande kohta)

11:19 PM  
Anonymous Anonüümne said...

vahel inimene mandub suhtesse, tõsi.
aga see ei ole reegel.

olen ka korra suhtesse "kadunud" ja sõbrad seeläbi kaotanud. edasüidi olen seda vältinud. maailm ei koosne ühest inimesest.

7:01 AM  
Blogger mooses said...

üks pragmaatiline vastuargument ka - reeglina läheb seks aja jooksul ainult paremaks (v.a 40 aastase kooselu puhul muidugi). paaride vahetamine võib hästi mõjuda, aga liiga sage paarivahetus võib kvaliteedile lõppkokkuvõttes üsna laastavalt mõjuda.

ja inimesed palun lõpetage paarisuhete süüdistamine iseenda saamatuses leida ja valida õige inimene, kes ei ahista ja kellega pole igav.

4:40 PM  
Blogger Aare said...

mhmh, ja paarisuhte lõppeesmärk ju ongi ju võimalikult hea ja kvaliteetne? seks?

5:37 PM  
Blogger =E= said...

Ma protesteerin selle sissekande osas - palun mõtlematu lahmimise ja üldistamise asemel analüüsi koos näidetega; ühtlasi keeldun inimest pidamast organismiks, keda hinnata samadel alustel mesilaspere, lemminguparve või lõvidega - kui siis ainult rakutasandil, aga siit ei tulene probleemid, millele viitad.

Inimene võib manduda ka niisama ringikeppimisse - see et elus enam intriige, põnevust, erutust, loomingulisust etc. ei ole, pole siiski enamasti tingitud püsisuhte "hüvedest" nagu Sa väidad, vaid pigem jah emotsionaalsest ja sotsiaalsest suutmatusest.

8:14 PM  
Blogger mooses said...

nõus =E= ja Aare - kvaliteet on reeglina parem kui mistahes kvantiteet ja eesmärk on end hästi tunda.

liiga kergekäeliselt kipume alavääristama neid nn põhiväärtuseid. nimetame küünilisust ja irooniat huumoriks ning keeldume tunnistamast,et pidev üksteise shokeerimine on saanud normiks, masstrendiks ja selles pole enam ammu midagi erilist või teistsugust. millal te viimati nägite intelligentset inimest, kes julgeks avalikult konstateerida "mulle meeldivad lilled" ja seda ka tõesti mõelda?

9:00 PM  
Blogger Mike said...

Sõbrad, väike soovitus - ärgem võtke kõike liiga südamesse. Elu on ilus! Amastus on olemas! Elagu Jeesus Kristus kes lunastas meie patud!

Lilled on ilusad!



Küünilisus ja iroonia ongi meie põhiväärtused.

9:59 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Tähendab, minu arvates on nii, et kas sa oled single või paaris, paaris või single - vahet pole, peaasi, et sa ise seejuures rahul oled ning kellelegi pähe ei istu oma suure seotuse või sidumatusega. Ja manduda, tõesti, võib mõlema "staatusega" täpselt sama edukalt.

10:35 AM  
Blogger Mike said...

Just - me kõik mandume! ;)

2:57 PM  
Blogger Aare said...

Õige,

aga tegelikult on palju põhjuseid, miks inimesed manduvad. Mõned manduvad kui püsisuhtesse satuvad, teised siis kui ülikooli lõpetavad, kolmandad siis kui täiskohaga tööle lähevad, neljandad juba oma lõputööde kirjutamise ajal. Me kõik ilmselt mingi aeg ühte või teise kategooriasse langeme, tähtis on sellest ilma mandumata üle olla.

Ja Kristiina - ma kindlasti ei argumenteerinudki nii, et kvantiteet oleks parem kui kvaliteet. Lihtsalt kvaliteetne seks kui püsisuhte eesmärk kõlab umbes sama hästi kui see, et ülikooli eesmärk peaks olema võimalikult ilusate majade ehitamine. Ja sama nende lillede kohta ka. pealiskaudsus ei ole põhiväärtus.

7:13 PM  
Blogger mooses said...

Kallis Aare ma pole kunagi väitnud, ega arvanud, et püsisuhte eesmärk on hea seks. samuti ei arva ma et kui isikule meeldivad üle kõige lilled, siis on ta tingimata pealiskaudne. kogu see väärtuste ja eesmärkide temaatika on tänapäeval üsna õrn ja kogu mu (nagu ka Laura) jutu point ongi selles, et ei saa üle tähtsustada üht või teist seisukohta, eluviisi, väärtust vms ning sellega teistele pähe astuda. ühtlasi sooviks rohkem tolerantsust ka kõigilt neilt, kes väidavad, et me ühiskond nii ebasalliv on. kogu see kommentaaride tulv paistab tulevat eelkõige sissekande üsnagi ebasallivast toonist.

8:01 AM  
Blogger Mike said...

Nonoh. Meil on ikka sõnavabadus. Kardan, et siinkohal pean nõustuma Aarega, et inimene, kellele meeldib ülekõige lilled ei ole arvatavasti just kõige sügavam isik. Lollus on panna maailma ees silmad kinni ja enesele korrata, et lilled on ilus. No las nad olla ilusad. Prügikastid on aga koledad.
Väike teemaarendus samuti - õnnelikud inimesed manduvad. Kui on juba hea siis ei soovita muutusi. Seega mandumine ei pea automaatselt halb olema.
Öelga ausalt, kes teist pole sarnast probleemi märganud ja kurtnud?
Kriitiline pilk on aga alati kõigil kõige puhul soovitav.

8:50 PM  

Postita kommentaar

<< Home