3/29/2006

Nadala tegija - Kaks tilka vett ehk veidi populsimi kah*



Lugedes Eesti paevalehti jaab tunne, et tegmist on kahe erine maa valjandega. Uhte ahvardab kinnisvara hinnalangus, teises on aga tulevik helge. Uhte iseloomustab otsene ebademokraatlik riigi raha eest ara ostmine, teises aga mollab lindiskandaal vol 2. meeldeuudised/196476.php">ulesostmisest, . Tuletaks siinkohal meelde, et meedia on soltumatu ning ei ole huvigruppide poolt ules ostetav. Kuid samas miks peaks neljas voim olema teistest erinev?
Soovitaks AJA-kirjanikel siinkohal lugeda manipulatasiooni kohast artiklit.
Igatahes ootan aega, millal Eesti vaijad hakkavad haaletukasti juures olles osustama selle jargi, kas nad ikka annavad oma haale nende poolt, kes parseledavad maha maksumaksja raha, ostavad haali voi muuvad oma toetust. Valimised on vordvaarne kohtuotsusega ning nagu ei saa uhes kuriteos inimes mitu korda kohtu ette saata, peaks eelnevad pattud sellega nuheldud saama. Tuleb oppida andestama. Seega lopetame Keskerakonna lindiskandaali, 10 miljoni loo, EE erastamise, tulistamised ja muude asjade korrutamise. Anname edaspidi hinnangu peale valimisi toimunud otsuste ning tulevikunagemuse pohjal.
Kui voim on korrumpeerunud on kodaniku kohus seda mitte toetada. Senine karistamatuse tunne ei saa jatkuda. Oigusik legalism ei tahenda kaitumise akspteeritavust uhiskondlike otsuste tegemisel. See, et Eesti seadusandlus pole veel nii kaugele joudnud, et igasuguseid lindistamisi ning nn. tavalisi jutuajamisi karistama kipuks(kuigi tuleb meelde jutuajamine Aarega, kes vaitis, et taolised altkaemaksu pakkumised on siiski seaduslikult karistatavad) ei tahenda, et peaksime need inkorporeerima poliitilisse kultuuri. Kasuaalse seose puudumine eelneva valitsusperioodi ja haaletamise vahel viib pusiva voimu kuritarviamiseni. Moned kul jutustavad uhiskondliku harmoonia ja muu taolise vajalikkusest kui lopuks ikka haaletavad selle poolt, kes otse pappi lubab. Kedagi ei huvita, et aastas kaotab 500 igasuguste kahtlaste tehingute pealt kui vaid keegi sotti napu vahele viskab.

* Poliitilise korrektsuse teadaanne - antud motteavalduses ei ole peetud silmas uhtegi konkreetset poliitilist joudu ning tegelaskujud ning situatsioonid on puht fiktiivsed :)

1 Comments:

Blogger mooses said...

kreemitordile paneb kirsi eetikakomitee, mis toompeal loomisel või juba loodudki poliitikute tegevuse eetilisuse hindamiseks, mis koosnevat neist samadest poliitikutest

8:52 PM  

Postita kommentaar

<< Home